4.1.2012

Tattari sapuskaa

Pitkästä aikaa taas ruokahöpinöitä. Tein yksi päivä ihan loistavaa sotkua luomujauhelihasta. Paistoin jauhelihat ja sipulit ja keitin luomutattaria. Kun tattarit olivat kypsiä lisäsin ne jauhelihan sekaan luomukikherneiden kanssa. Aivan loistava ateria ja myöskin helppo!:) Tattari on hyvä vaihtoeto muuten niille joille gluteeni herkistää vatsaa. Se on mielestäni todella hyvää ja sopii moniin eri ruokiin.

Tattarin ravintosisältö 100 g:ssa (Fineli):

energiaa 
1034 kJ / 312 kcal                                                            
proteiinia 
11,9 g
hiilihydraatteja, 
60,5 g 
josta sokereita 
0,4 g 
rasvaa, 
2,0 g 
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 
0,3 g 
kuitua 
5,8 g 
natriumia 
2,0 mg 
rautaa 
3,8 mg 
magnesiumia 
178 mg 

Itse olen ostanut tattaria ihan Stockmanilta, mutta netistä löysin sitä ainakin täältätäältä ja täältä .

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    E
    4.1.2012 at 07:54

    Minäkin tykkään kokkailla tattarista :) Myös noi kikherneet ovat ihan lemppareita! Ihanaa loppuviikkoa sinulle ihanuus <3

  • Reply
    Mona
    4.1.2012 at 21:26

    E,
    Samoin ihana!!:)
    Joo kikherneet on myös ihan loistoja:) Ja tietty terveellisiä;)

  • Reply
    Daphnion
    4.1.2012 at 22:48

    Itse olen käyttänyt tattaria ainoastaan jauhona, voisikin olla kiva kokeilla sitä muussakin muodossa. :) Minulla puhkesi vilja-allergia viime keväänä ja tattari on ollut oikea pelastus keittiössä.

  • Reply
    KRIS
    5.1.2012 at 20:38

    En ole tattarista kuullutkaan ,mutta ehdottomasti kokeilen! :)

  • Reply
    Soikku
    7.1.2012 at 23:49

    Kiva vinkki, enpä oo tattaria vielä kokeillutkaan. Kerran kokeilin tehdä hirssipuuroa, mutta en tainnut liottaa hirssiä tarpeeksi, koska se ainakin maistui aika kitkerälle… :D

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *