Pitkästä aikaa taas ruokahöpinöitä. Tein yksi päivä ihan loistavaa sotkua luomujauhelihasta. Paistoin jauhelihat ja sipulit ja keitin luomutattaria. Kun tattarit olivat kypsiä lisäsin ne jauhelihan sekaan luomukikherneiden kanssa. Aivan loistava ateria ja myöskin helppo!:) Tattari on hyvä vaihtoeto muuten niille joille gluteeni herkistää vatsaa. Se on mielestäni todella hyvää ja sopii moniin eri ruokiin.
Tattarin ravintosisältö 100 g:ssa (Fineli):
energiaa
|
1034 kJ / 312 kcal
|
proteiinia
|
11,9 g
|
hiilihydraatteja,
|
60,5 g
|
josta sokereita
|
0,4 g
|
rasvaa,
|
2,0 g
|
josta tyydyttyneitä rasvahappoja
|
0,3 g
|
kuitua
|
5,8 g
|
natriumia
|
2,0 mg
|
rautaa
|
3,8 mg
|
magnesiumia
|
178 mg
|
5 Comments
E
4.1.2012 at 07:54Minäkin tykkään kokkailla tattarista :) Myös noi kikherneet ovat ihan lemppareita! Ihanaa loppuviikkoa sinulle ihanuus <3
Mona
4.1.2012 at 21:26E,
Samoin ihana!!:)
Joo kikherneet on myös ihan loistoja:) Ja tietty terveellisiä;)
Daphnion
4.1.2012 at 22:48Itse olen käyttänyt tattaria ainoastaan jauhona, voisikin olla kiva kokeilla sitä muussakin muodossa. :) Minulla puhkesi vilja-allergia viime keväänä ja tattari on ollut oikea pelastus keittiössä.
KRIS
5.1.2012 at 20:38En ole tattarista kuullutkaan ,mutta ehdottomasti kokeilen! :)
Soikku
7.1.2012 at 23:49Kiva vinkki, enpä oo tattaria vielä kokeillutkaan. Kerran kokeilin tehdä hirssipuuroa, mutta en tainnut liottaa hirssiä tarpeeksi, koska se ainakin maistui aika kitkerälle… :D