Lakritsijuuritee on pitkään ollut jo yksi lemppareimmista juomistani. Aikaisemmin olen käyttänyt Clipperin lakritsateetä, mutta nykyään tykkään käyttää noiden lisäksi silputtua lakritsinjuurta, joka on helppo laittaa hauduttimeen. Kotoa löytyy myös tätä jauhetta, jota voi lisäillä vaikka pirtelöihin tai välipaloihin tuomaan makua. Käytän lakritsijuurta vähän kuureittain. Sitä ei kannatakkaan käyttää liikaa, koska sen liiallinen käyttö voi nostaa verenpainetta.
Lakritsijuurella on hurjasti hyviä terveyttä edistäviä vaikutuksia, joten sille kannattaa ehdottomasti antaa ainakin mahdollisuus!:) Maku saattaa jakaa mielipiteitä jyrkästi. Itse rakastan lakritsijuuren makua ja tee toimiikin hyvänä herkkujen korvikkeena. Se ei myöskään kaipaa edes hunajaa kanssaan.
♥ Helpottaa PMS-oireita
♥ Auttaa mahatulehduksien hoidossa
♥ Auttaa painonhallinnassa
♥ Tukee lisämunuaisen toimintaa
♥ Hengitysteiden hoitoon limaa irrottavana
♥ Tukee estrogeenitasapainoa
Onko muita makuhermojansa lakritsijuurelle menettäneitä?:)
8 Comments
nieinda
25.2.2013 at 08:35Tämähän auttaa moneen vaivaan! Olen vasta innostunut teenjuonnista, yritän vähentää kahvin litkimistä. Nyt innoissani olen testaillut erilaisia teelajikkeita ja makuja. Tämä lähtee ostoslistalle.:)
Mona
26.2.2013 at 08:48Jee, kerrohan sitten mitä tykkäsit!:)
Sini
25.2.2013 at 08:50Todellakin jakaa mielipiteet! Pupulandian Jenni tätä hehkutti joskus aiemmin ja minä lakun ystävänä riensin ostamaan. Huhheijaa minkä makuista, en saa alas en millään! :D
Mona
26.2.2013 at 08:49Hahahahah :D
IdLe
25.2.2013 at 10:13Itse rakastuin lakritsijuureen kun olin flunssassa. En maistanut syödessäni mitään makuja, mutta tämän maistoin. Niinpä olenkin nauttinut siitä lähin aina lakritsiteetä, juuri siksi ettei sitä tarvitse makeuttaa sokerilla tai teennäisillä makeutusaineilla.
Mona
26.2.2013 at 08:49Tää on vaan niin herkkua!!:)
Titu
26.2.2013 at 20:23Itsekin löysin tämän jonkun bloggaajan suosituksesta! Tosi hyvää :)
Anonymous
15.8.2013 at 19:30Mistä tätä lakritsijuurta löytyy ja miten teet teen? Paljonko juurta, paljonko vettä, kuinka pieninä paloina, kauanko keität (vai haudutatko vain)?