Lakritsijuuri

Lakritsijuuritee on pitkään ollut jo yksi lemppareimmista juomistani. Aikaisemmin olen käyttänyt Clipperin lakritsateetä, mutta nykyään tykkään käyttää noiden lisäksi silputtua lakritsinjuurta, joka on helppo laittaa hauduttimeen. Kotoa löytyy myös tätä jauhetta, jota voi lisäillä vaikka pirtelöihin tai välipaloihin tuomaan makua. Käytän lakritsijuurta vähän kuureittain. Sitä ei kannatakkaan käyttää liikaa, koska sen liiallinen käyttö voi nostaa verenpainetta.

Lakritsijuurella on hurjasti hyviä terveyttä edistäviä vaikutuksia, joten sille kannattaa ehdottomasti antaa ainakin mahdollisuus!:) Maku saattaa jakaa mielipiteitä jyrkästi. Itse rakastan lakritsijuuren makua ja tee toimiikin hyvänä herkkujen korvikkeena. Se ei myöskään kaipaa edes hunajaa kanssaan.

 Helpottaa PMS-oireita

 Tasaa adrenaliinin eritystä

 Auttaa mahatulehduksien hoidossa

 Suojaa mahalaukun limakalvoa mahahapolta 

 Auttaa painonhallinnassa

  Tukee lisämunuaisen toimintaa

 Hengitysteiden hoitoon limaa irrottavana

 Tukee estrogeenitasapainoa
Onko muita makuhermojansa lakritsijuurelle menettäneitä?:)

8 thoughts on “Lakritsijuuri”

  1. Tämähän auttaa moneen vaivaan! Olen vasta innostunut teenjuonnista, yritän vähentää kahvin litkimistä. Nyt innoissani olen testaillut erilaisia teelajikkeita ja makuja. Tämä lähtee ostoslistalle.:)

  2. Todellakin jakaa mielipiteet! Pupulandian Jenni tätä hehkutti joskus aiemmin ja minä lakun ystävänä riensin ostamaan. Huhheijaa minkä makuista, en saa alas en millään! :D

  3. Itse rakastuin lakritsijuureen kun olin flunssassa. En maistanut syödessäni mitään makuja, mutta tämän maistoin. Niinpä olenkin nauttinut siitä lähin aina lakritsiteetä, juuri siksi ettei sitä tarvitse makeuttaa sokerilla tai teennäisillä makeutusaineilla.

  4. Anonymous

    Mistä tätä lakritsijuurta löytyy ja miten teet teen? Paljonko juurta, paljonko vettä, kuinka pieninä paloina, kauanko keität (vai haudutatko vain)?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top