Olen noudattanut jo toista kuukautta maidotonta ruokavaliota ja yksi mitä on ollut todella kova ikävä on juustot. Sain yhteistyökumppani ravintovalmenjaltani Marialta hyviä vinkkejä maitotuotteiden korvikkeeksi ja yksi näistä vinkeistä oli tofu! En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tai tutustunut tarkemmin tofuun, mutta nyt päädyin sitä ostamaan. Ensimmäinen kokeiluni näytti tältä…
Paistoin tofun kevyesti pannulla ja lisäsin suosikkini eli kanasalaatin kanssa. Tofun päälle lisäsin vielä muutaman mansikan. Kyllä tuli hyvää ja tekstuuri tosiaan muistutti juustoa, joten tavoite saavutettu, juustoille keksitty korvike!:)
Onko muita tofun käyttäjiä? Kaikki tofuvinkit otetaan mieluusti vastaan.
10 Comments
Hanna-M
5.7.2013 at 07:36Tykkään paistaa salaattiin yrttimaustettua tofua ja lisätä pannulle vähän sweetchilikastiketta. Rapsakkaan tofuun tulee chilistä kivasti potkua!
Mona
9.7.2013 at 22:16Kuulostaa hyvältä!!! Chili on lempparia!! :)
Laapa
5.7.2013 at 08:14Taitaapa mennä testaukseen!:)
Mona
9.7.2013 at 22:16Joo ehdottomasti kannattaa testailla:)
Jossu
5.7.2013 at 08:28Tofua kannattaa marinoida ja maustaa PALJON jotta siitä tulee syömiskelpoista ;) Itse olen paistanut sitä kuutioituna ja laittanut salaattiin siemenien kera, sekä käyttänyt just kanan korvikkeena wokissakin :)
Mona
9.7.2013 at 22:17No juu huomasin et on aika mautonta normisti.Tosin silk tofu meni kyllä pelkästäänkin hyvin, se oli mun mielestä parempaa ku tavis ja siinä oli kiva koostumus :)
leni_
5.7.2013 at 12:20savutofu on oma suosikkini. itse välttelen niitä alpro soyan tofuja, jotenkin.. ei niin hyvää :) tofu menee myös hampurilaispihvin korvikkeena, wokeissa.. ihan missä vaan :) ja juustottomuuteen tottuu onneksi suht nopeasti. tsemppiä :)
Mona
9.7.2013 at 22:17Uuuu savutofu8) Sitä pitää testata!! :)
Anonymous
5.7.2013 at 13:14Itselläni on myös maitoallergia ja siirryin hetkeksi käyttämään soijatuotteita. Mahavaivat vain jatkuivat ja epäiltiin keliakiaa. Sitä se ei kuitenkaan ollut, vaan olen allerginen myös soijalle. Ei tarvitse olla kuin pieni määrä esim. soijalesitiiniä leikkeleessä, niin saan aivan valtavat oireet. Nykyään kuljenkin EpiPen taskussa. Nyt vuosien maidottaman/soijattoman ruokavalion jälkeen huomaan, että pieni pala laktoositonta juustoa esim. pizzan päällä ei aiheuta mitään oireita. Mutta ei sillä voi silti joka päivä herkutella : ) Joku kehottikin kokeilemaan oikeaa lehmänmaitoa, mutta oireiden pelossa en ole uskaltanut kokeilla. Vuohenjuustoa olen myös silloin tällöin syönyt ja se tuntuu sopivan.
Mona
9.7.2013 at 22:18Vuohenmaito tosiaan monelle sopii!:) Itekin sitä aattelin ottaa tässä taas takaisin jossain vaiheessa:) Onneksi sulla selvis allergiat!!! Kaikkeis inhottavinta on tietämättömyys:(