Viime viikonloppuna teimme Eetun kanssa minulle sopivaa pizzaa, nimittäin viljatonta sellaista!:) Olen useampaan kertaan jo kirjoitellut blogissa uudesta tarkemmasta ruokavaliosta, jonka ravintovalmentaja Maria Jokinen on minulle yhteistyössä laatinut. Ruokavalioon kuuluu yhtenä osana viljattomuus ja olenkin saanut sen avulla itselleni ihan huikeasti paremman olon! Olin myös useamman kuukauden ilman maitotuotteita, mutta nykyään saan niitä jo kohtuudella käyttää. Tavallisten maitotuotteiden sijaan käytän hapanmaitotuotteita (tai vuohenmaitoa) arjessa, mutta nyt viikonloppuna lisäsin tähän pizzaan ihan tavallista juustoa. Voi jukra miten hyvää oli, vaikka sitä sekaan laitoinkin todella vähän!;)
Tässä tulisi kuvia ja reseptiä viljattomalle pizzalle!
Kaikille pizzan teko on jo varmasti tuttua, mutta laitetaan nyt jokatapauksessa ohjetta tännekin!:) Eipä tämä viljattoman version teko paljoakaan normaalin pizzan teosta eronnut. Seuraavalla kerralla aion kokeilla taikinan tekoa pinaatista, sitä oli monessa blogissa kehuja!:)
Pohja
3 munaa ja 50g juustoraastetta
2rkl soijajogurtti
3 dl siemeniä, rouheita (esim. auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- tai pinjansiemen, pellavarouhe, hernerouhe, mantelirouhe)
suolaa
Sekoita ensin siemenet ja rouheet tasaiseksi seokseksi blenderissä. Lisää “jauhoseokseen” kananmunat, juustopalat ja soijajogurtti. Tarvittaessa ohenna vedellä. Lisää suolaa maun mukaan. Annan taikinan seisoa noin puolisen tuntia. Esipaista pohjaa 200°c:ssa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Lisää täytteet ja paista pizza valmiiksi.
Ei muuta kuin herkuttelemaan!!:)
Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN
9 Comments
Marika
13.9.2013 at 10:21Pakko kyllä kokeilla, kun pääsen takaisin Lontooseen ja pitää taas alkaa kokata itse!
eppu
13.9.2013 at 15:30hyvältä näyttää! :) ootko siis ihan kokonaan viljattomalla vai vaan gluteenittomalla? esim. tattari, kvinoa tms.?
Mona
13.9.2013 at 16:35Nyt kokonaan viljattomalla!!:) Tattarit ja kvinoatkin siis tällä hetkellä pois listalta.
Jenna
15.9.2013 at 18:36Ootko viljattomalla ihan vaan kokeilumielessä vai ihan terveydellisistä syistä? Mä nimittäin alotin gluteenittoman ruokavalion kokeilumielessä, sillä oon kärsiny tooooosi pitkään kaikenmaailman vatsavaivoista ja diagnoosiksi olen tähän mennessä saanut ainoastaan ärtyneen suolen..
Mona
15.9.2013 at 18:52Heippa! Olen ihan terveydellisistä syistä ja viljattomuus kuuluu osana mun hoito-ohjelmaan. Suosittelen kurkkaamaan tämän postauksen:
http://monasdailystyle.costume.fi/2013/06/26/ravintovalmennuksessa/
Kannattaa ehdottomasti kääntyä osaavan ravintovalmentajan puoleen, mikäli et saa vatsavaivoja kuriin.
heidi
10.5.2014 at 12:24Mutta siis eihän kvinoa eikä tattari ole kumpikaan viljoja että sopivat kumpainenkin ihan viljattomaan ruokavalioon, ei pelkästään gluteenittomaan.
Emmi
13.9.2013 at 20:27Olen myös ihastunut viljattomaan pitsaan ja voisinkin testata tätä! Nuo täytteesi kuulostavat erityisen herkullisilta…:) Omasta lempparipohjastani kirjoittelinkin juuri vähän aikaa sitten, eli jos haluat kokeilla, niin se löytyy täältä: http://afrenchdaydream.blogspot.fi/2013/08/viljaton-pitsapohja.html
Tuossa ohjeessa on kyllä aika paljon maitotuotteita, joten se ei välttämättä sinulle käy, jos niitä välttelet :/ En tiedä, voisiko niitä sitten korvata jollain muulla!
sandria
13.11.2013 at 20:06Ootko kokeillut ikinä kananmunapohjaa pizzassa? On muuten superhyvää, ei uskoisi että pohjana jotain muuta kuin tavispohja :)
Mona
13.11.2013 at 21:25En oo, mutta kiitos vinkistä!!:) Se seuraavaksi kokeiluun:)