Olen aikaisemminkin postaunnut tästä herkusta ja ylistänyt sitä maasta taivaaseen. Ajattelin nostaa reseptin taas kerran esiin, koska tässä on todella hyvä vähän terveellisempi vinkki joulupöytään!:) Olen monesti tehnyt tätä terveellistä mutakakkua kotona, mutta aina se on jotenkin ihmeellisesti hävinnyt niin nopeasti, että kuvien ottaminen on joka kerta jäänyt :D Nappasin tähän muutaman kuvan Pinterestin food kansiostani tuomaan veden kielelle;)
print screen, pinterest.com/monasdailystyle/food-drink/
Mutakakku á la Kaisa / Resepti on suoraan Kaisan blogista / Heathy Mudcake
Kerros 1 / 1st layer
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä / cashew nuts or almonds
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä) / hazel nuts
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön) / peanut butter (optional)
1 rkl kaakaojauhetta / cocoa powder
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia) / milk or any other liquid you want
1 dl (10 kpl) kuivattuja taateleita / dates
Kerros 2 / 2nd layer
1 avocado
3-4 rkl kaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat) / cocoa powder
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.) / vanilja powder or extract
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta) / stevia drops
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai sokeria) / (brown) sugar
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi) / coconut oil
“Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.
Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. “
Mix the ingredients of the first layer until firm paste. Be patient, it can take some time to use mixer until paste but the effort will be worth it! Spread the paste evenly in a small baking casserole. Make the second layer same way and spread it on the first layer. Cover the cake with some cling film or foil and put it in the fridge to be settled over night.
Above you´ll see a recipe for a healthy mudcake. This would be a great choice for a Christmas dinner dessert for instance!
Follow on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // INSTAGRAM
8 Comments
Mikko
13.12.2014 at 18:49Tuleeko tässä tuo 1 kerros kahteen kertaan ? niin, että välissä on tuo 2. kerros ?
monasdailystyle
13.12.2014 at 19:01Voihan sen niinkin tehdä jos haluaa! :) Mä oon tehnyt niin, että pohjalle 1 kerros ja päälle 2. kerros. Ja jos tykkää niin voihan tän tehdä pelkästään tuosta ykkös kerroksestakin, ihan vaan sellaisenaan :)
mama
14.12.2014 at 06:29Oijoi…. tätä saamme nauttia jouluna, onneks toit kotiin jo <3
monasdailystyle
16.12.2014 at 08:15Ihanaa, pian jo päästään viettämään laatuaikaa yhdessä <3 <3 :)
Mikko
18.12.2014 at 15:12Taidan tehdä tämän mummulaan jouluaattona :) Mitä nestettä käytit itse ? Kahvia vai maitoa, varmasti tulee erimakuinen. Voiko stevian tilalla käyttää esim jotain proteiinijauhetta ? Vanilja jauheenkin varmaan voi korvata Vanilja Heralla. Irtopohja vuoka taitanee olla hyvä ?
monasdailystyle
18.12.2014 at 16:54Oon käyttänyt mantelimaitoa, soijamaitoa ja kahvia. Ei kauheasti huomaa maussa eroa.
Stevia on tuomassa tohon makeutta, joten tuo protskujauho ei varmaan ihan aja samaa asiaa noissa määrin.Ja mikä vaan vuoka on jees :)
Mikko
19.12.2014 at 11:53Toimiikohan tuo jos avokadon korvaa esim banaanilla tai jollain muulla ?
monasdailystyle
19.12.2014 at 12:29Hmmmm… voihan se toimia! :) Kantsii kokeilla:)