20.10.2015

Vispipuuro (G, M)

Nyt tulee resepti, jota suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan!! :) Nimittäin vähän modattu gluteeniton versio vispipuurosta. Rakastan raikasta vispipuuroa, ja tässä modaamassani vispipuurossa yhdistyy chiansiemenien ansiosta vielä reilu kuitupitoisuus ja hyvät rasvat. Aivan loistava välipala antamaan lisää energiaa! Tattarihiutaleet sopivat mielestäni tähän puuroon paremmin, kuin hyvin ja näin ollen puuro sopii myös niille, jotka välttävät gluteenia ruokavaliossaan.

Vispipuuro on myös loistava aamupalana ja sen voi nauttia sellaisenaan tai haluamansa maitojuoman kanssa (mantelimaito, soijamaito, riisimaito, tai ihan tavallinen maito).

gluteenitonvispipuurogluteenitonvispipuurogluteenitonvispipuuro

Gluteeniton vispipuuro

♥ 6dl vettä
♥ 3dl puolukoita
♥ 1,5dl luomu tattarihiutaleita
♥ 1/2dl intiaanisokeria
♥ 1/2dl chiasiemeniä
♥ suolaa

Keitä puolukoita vedessä niin kauan, että ne alkaa olla vaaleita. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tattarihiutaleet, sokeri ja hyppysellinen suolaa. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon chiansiemenet ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä kokonaan. Viimeistele puuro vispaamalla se sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Nauti marjojen ja maitojuoman kera.

Mikäli tulet testanneeksi tätä herkkupuuroa niin jätäthän kommenttia mitä tykkäsit! :)

You Might Also Like

19 Comments

  • Reply
    Paula
    20.10.2015 at 21:00

    Mitkä tän reseptin makrot ovat? Kuulostaa kyllä todella herkulta!

    • Reply
      Eetu
      21.10.2015 at 22:51

      Makrovastaavana ilmoitan:

      – Koko satsissa on 610 kcal, 100g hh, 26g prot ja 13g rasvaa.

      • Reply
        monasdailystyle
        22.10.2015 at 09:11

        Thänks my love;) Eetu tosiaan hoitaa meillä tämän puolen :D

  • Reply
    Elina
    20.10.2015 at 22:26

    Huikeeta! Oon haaveillut jo pidempään vispiksestä gluteenittomana ja maidottomana, mutta en oo saanut aikaiseksi kehitellä reseptiä tai etsiäkään sitä mistään. Tää pomppas silmiin tossa etusivulla ja oli pakko tulla tsekkaamaan, vitsi kuulostaa (ja näyttää) lupaavalta :) tuun infoilemaan mitä tykkäsin sit kun oon testaillut!

    • Reply
      monasdailystyle
      22.10.2015 at 09:11

      Hei mahtavaa! :) Jään odottelemaan mitä tykkäsit <3 :)

  • Reply
    Moma
    21.10.2015 at 12:31

    Kuulostaa hyvältä :) Kuinka paljon suunnilleen tuosta ohjeesta tulee valmista puuroa?

    • Reply
      monasdailystyle
      22.10.2015 at 09:12

      Koko satsi meni noihin kahteen mukiin! :) Eli noin 2-4 annosta. Itse söin tästä koko satsista neljä kertaa välipaloina:)

  • Reply
    riiri
    21.10.2015 at 21:35

    Miksi ihmeessä keittää marjat? Helpoin chiavispipuuro syntyy chiageelistä (chiasiemenet haluamassaan nesteessä yöksi turpoamaan) ja puolukoista blenderissä sekoittamalla. Makeuttaa voi banaanilla. Helppoa, hyvää ja kaikki vitamiinit tallella!

    • Reply
      monasdailystyle
      22.10.2015 at 09:13

      Hieno juttu, tätä siis myös testaamaan :)

  • Reply
    Lissu
    22.10.2015 at 08:01

    Tätä on kyllä ihan pakko kokeilla!! :) Näyttää niin söpön hyviltä :P

    • Reply
      monasdailystyle
      22.10.2015 at 09:13

      Suosittelen lämpimästi! Itsellä on pakastin puolukoita täys, joten tätä puuroa tulee tehtyä vielä moneen kertaa :)

  • Reply
    Imppa
    22.10.2015 at 21:43

    Kiitos hyvästä ohjeesta! Puuron teko onnistuu mainiosti ilman sauvasekoitinta. Makeutin Stevia-sokerilla. Nautin vaniljasoijamaidon kanssa. Hyvää! Aioin keitellä myös tattaripuuron tässä joku päivä, koska nyt löytyy tattarihiutaleitakin meidän keittiöstä ekka kertaa :)

    • Reply
      monasdailystyle
      23.10.2015 at 08:13

      Hei jes! Mahtavaa, että tykkäsit! :) Itse koitin lukijan vinkistä nyt ihan raakaversiona tätä ja oli ihan ok eskin. Itse en vaan onnistunut saada samalaista rakennetta tuohon raakapuuroon mitä tulee tähän keitettyyn versioon. Pitää vielä jatkaa testailua ;)

      • Reply
        Imppa
        24.10.2015 at 04:11

        Itse asiassa piti jo edelliseen kommenttiin laittaakin, ettei koostumus ilman keittämistä ole laisinkaan yhtä kuohkeaa. Tätä mieltä minäkin olen. Tykkäsin myös, että chian-siemenet ovat miellyttävämpiä koostumukseltaan, kun ne laittaa lämpimään muhimaan versus geeliversio. Näin muuten oma ravintoterapeutti minua neuvoi aikoinaan.

        • Reply
          monasdailystyle
          24.10.2015 at 09:31

          Oho tuollaista en oo kuullukkaan, että lämpimään muhimaan.
          Mulla tuli aikalailla puolukkasmoothie omasta raakaversiostani. Tais mennä joku vähän mönkään, pitää vielä kokeilla uudestaan. Toisaalta raakaversiona hyvä smoothie ja normina sit taas saa peitottua omat vispipuurohimot:)

          • Imppa
            24.10.2015 at 18:20

            Hello again :D

            “… Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon chiansiemenet ja sekoita hyvin.” Tarkoitin, että eikö tuo keitos ole lämmin, jonne nuo chiansiemenet lisätään. Niinkuin lämpimään laitetaan chiansiemenet sellaisenaan ootastelemaan eli turpoamaan, että jäähtyy ja voi vatkata.

          • monasdailystyle
            25.10.2015 at 09:23

            Aaa en mä taas ajatellut ihan loppuun asti;)

  • Reply
    Tiina
    25.10.2015 at 14:43

    Alkoipa tehdä yhtäkkiä mieli vispipuuroa. :) Puolukoita on täälläkin pakastin täynnä, joten pitää varmaan kokeilla!

    • Reply
      monasdailystyle
      25.10.2015 at 14:44

      Samasta syystä mun tuli tätä testailtua. Pakkanen täynnä puolukoita :D

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *