* Kaupallinen yhteistyö: Fria *
Viime viikolla tehtiin vuohenjuusto- ja avokadoleipiä. Tänään vuorossa mun ehdottomat Fria lempparit nimittäin Chia sämpylät. Frian Chia sämpylät ovat heittämällä parhaita gluteenittomia leipiä, joita olen syönyt. Ne ovat myös ravintosisällöltään loistavia. Suurin osa tuoteselosteesta kuuluu omaan ruokavaliooni päivittäin. Esimerkiksi kurpitsansiemenet, herneproteiini ja psyllium ovat ruokakaapin vakiokalustoa. Puolukka- ja karpaloleipä sekä Porkkana- ja ruusunmarjaleipä ovat myös ihania vaihtoehtoja, mutta nämä Chia sämpylät veivät, kyllä mun makutesteissä voiton.
Vaikka näitä chia sämpylöitä syön mielelläni ihan pelkän voin kera kokosin tähän yhden hyvän yhdistelmän, joka sopii loistavasti viikonlopun aamiaispöytään tai välipalaksi ennen treeniä.
Rakastan hummusta ja se sopii mielestäni parhaiten juuri vaalean leivän kanssa. Päädyin siis yhdistämään chia sämpylän tuhtiin kasaan hummusta ja päälle paistoin vielä tofua. Todellinen proteiini- ja kuitupommi siis kyseessä. Ja ihan hullun hyvää!!
Helpoimmalla pääsee, kun ostaa hummuksen valmiina, mutta pikaversio hummuksesta on myös helppo tehdä itse. Hummuksesta löytyy versioita moneen lähtöön, mutta tässä suht helppo ohje, jota kannattaa kokeilla.
- 1 tlk säilöttyjä kikherneitä
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- ½ dl vettä
- 2 rkl luomu tahinia
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
Huuhtele kikherneet ja soseuta ne tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Hummus toimii hyvänä levitteenä leivälle ja päälle vielä muutama viipale voissa paistettua tofua kruunaa kokonaisuuden:) Huom, tofua kannattaa paistaa aika kauan, että koostumuksesta tulee vähän rapea.
Nämä Frian gluteenittomat sämpylät ovat olleet todella hyvä ja helppo lisä gluteenittomaan ruokavalioon. Pakkasessa säilytettävät leivät on helppo sulattaa nopeasti mikrossa. Tykkään myös siitä, että yksi leipäpaketti kestää pitkään, koska sulattaa voi aina vain tarpeen mukaan, eikä tarvitse koko pakettia syödä tietyn ajan kuluessa parasta ennen päiväyksiä tuijottaen.
Todella iso peukku Frian uutuuksille ja erityisesti näille Chia sämpylöille! :)
2 Comments
monasdailystyle
31.1.2016 at 19:51Hummus on niin parhautta! Oon syönyt parasta hummusta itseasiassa Penangissa ja voisin lähteä sinne uudestaan pelkästään sen hummuksen takia :’D En oo itse vielä tehnyt koskaan kuivatuista, mutta pitää kyllä jossain vaiheessa kokeilla!!! :)
Anne
31.1.2016 at 20:38Oih, nam mitä hamppareita! Tosi kiva idea, täähän on ihan pikaruokaa!