* Sis. mainoslinkkejä
Vehnättömät pullat, jotka on helppo tehdä ja jopa minä onnistuin!
Monen vatsa reagoi vehnään, mutta silloin tällöin saattaa tulla kunnon pullahimo. Tähän ongelmaan vastaus on ketopullat! Nappasin reseptin Keto-pariskunnan Keto herkut kirjasta ja yllätyin miten hyviä pullista tuli. Nämä oli myös helppo tehdä. Itse olen usein kärsimätön leipuri ja epäonnistun useammin, kuin joka toinen kerta. :D Joten voin lämpimästi suositella kokeilemaan näitä vaikka leipomistaidot olisi vähäiset.
Ketopullat / Vehnättömät laskiaispullat
4 Kananmunaa
1/2 tl suolaa
1dl kuohukermaa
50g voita
2dl profiberia
2 rkl psylliumia
1tl ksantaania
1 1/2 rkl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
5 rkl eritritolia
Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita.
Sulata voi ja annan sen hetki jähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin.
Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kanamunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen, Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan.
Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa.
Tee kostutetuin käsin pyöreitä pullia leivinpaperille ennen uuniin laittoa. Voitele pullat kananmunan keltuaisella.
Päälle voi ripotella esim mantelilastuja.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Keto-Pariskunnan Keto herkut – kirja löytyy täältä*
Ootteko te testanneet näitä? :)
No Comments