Kaupallinen yhteistyö, Apetina
Juustoilla ja mausteilla höystetyt kasvikset! Niillä Eetu sai varastettua minun sydämeni melkein kymmenen vuotta sitten! Jos minulta kysytään, on Eetu maailman paras kokki ja intohimoinen ruuanlaitto oli ehdottomasti yksi asioista, joihin häneen heti aluksi rakastuin ja niin taisi rakastua koko meidän perhe.
Häneltä onnistuu ruuan kuin ruuan teko, mutta kasvikset kaikissa eri muodoissaan on aina ollut Eetun bravuuri. Olen kyllä itsekin syönyt kasviksia aina, mutta Eetun tavattuani, voin sanovani ahmivani kasviksia päivittäin. Tärkeää on juuri se, miten kasvikset valmistetaan ja mitä kaikkea ihanaa niiden kanssa tarjoaa. Ennen Eetun tapaamista jääkaapista löytyi lähinnä kaikki kaupan tavallisimmat kasvikset, mutta nyt kymmenen vuoden ajan meidän jääkaappi pursuaa aina erilaisia kauden kasviksia.
Kasvikset kuvaavat minulle terveellisen ja herkullisen ruuan lisäksi ensisijaisesti rakkautta juuri sen vuoksi, että Eetu osoittaa koko perheelle välittämistään sillä, että hän loihtii meille todella herkullisia ja samalla myös terveellisiä ruokia päivästä ja vuodesta toiseen.
Meidän kaapista on löytynyt vuosia Apetina original kuutioita ja niitä on syöty yhden jos toisen kasviksen kanssa. Apetina haastoi meidät testaamaan välimerellistä juustoa jonkun hieman tuntemattomamman kasviksen kanssa, jota meidän ei ihan joka päivä tule syötyä. Alkuun mietin, että onpas vaikea tehtävä, koska me tosiaan syömme TODELLA monipuolisesti kasviksia päivittäin, mutta Eetu totta kai keksi tähänkin, että valkoista parsaa meidän ei ole tullut ostettua kuin muutaman harvan kerran!
Valkoinen parsa on hieman vihreää kaveriaan mauttomampi (koska se kasvaa maan alla). Nyt päätettiin tuunata myös valkoisesta parsasta parasta ja siinä tietysti Apetina-juustot apuna, jolloin homma oli tietysti helppoa!
Samalla Eetu kehitteli täydellisen juhannussalaatin, joka tullaan väsäämään uudelleen tulevana viikonloppuna rakkaille mökillä. Toivottavasti muutkin tykästyvät tähän raikkaaseen, mutta ruokaisaan salaattiin yhtä paljon kuin me!
Tähän reseptiin päädyttiin onnistuneesti valitsemaan Apetina basil & oregano sen meidän orginal vakkarin sijaan. Nam! Toimi täydellisesti.
Juhannuksen parsaperunasalaatti:
– 300g uusia perunoita
– 5-6 valkoista tankoparsaa (halutessasi muutama vihreä lisäksi)
– 1 pieni prk kapriksia
– 100g retiisiä
– marinoitua punasipulia
– 1 prk Apetina-kuutiot basilika & organo TAI 3% valkosipuli & persilja
– 100g miniluumutomaatteja
– 0,5 dl oliiviöljyä
– 1-2 rkl valkoviinietikkaa
– loraus hunajaa
– lusikallinen dijon sinappia
– suolaa ja mustapippuria
Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Paista kypsät potut ja paloitellut tankoparsat nopeasti pannulla voissa, jotta ne saavat hieman väriä.
Pilko ja viipaloi kirsikkatomaatit ja retiisi. Yhdistä kaikki salaatin aineksen kulhossa. Sekoita öljy, sinappi, etikka, hunaja ja mausteet erillisessä kulhossa ja lisää salaatin joukkoon. Sekoita joukkoon myös marinoitu punasipuli ja juustokuutiot. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Juustoinen perunasalaatti maistuu parhaalta kylmänä makujen tasaannuttua vähintään muutaman tunnin ajan.
Marinoitu punasipuli
– 2 isoa punasipulia
– 2rkl oliiviöljyä
– 1-2 rkl punaviinietikkaa
– 1tl hunajaa
– suolaa ja mustapippuria
Viipaloi punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Yhdistä kaikki aineet lasipurkkiin, sulje purkki ja ravista sekaisin. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Marinoitu punasipuli säilyy hyvin ja on parhaimmillaan seuraavina päivinä
Kurkkaa myös ihanan kollegani Julian kesän resepti! :)
ARVONTA
Jätä tähän postaukseen kommentti niin olet mukana 100€ K-ryhmän lahjakorttiarvonnassa.
Muista täyttää oma sähköpostiosoite sille tarkoitettuun kenttään, jotta saadaan voiton kohdalle osuessa sinuun yhteys. (maili ei näy muille) (Postauksen säännöt löydät täältä)
Arvonta päättyy 22.6 klo 00.00
44 Comments
Mariem
15.6.2020 at 16:18Kaikkien sesongissa oleva ja suomalainen, varhaiskaali, kesäkurpitsa, kukkakaali, tomaatti jne
Susanna
15.6.2020 at 16:37Ehdottomasti mukana, postauksen innoittamana kauppalistakin valmiina
Airi
15.6.2020 at 17:25Kiitos Parsa-perunasalaatin ohjeesta, menee heti kokeiluun ja teen sitä perjantainakin lisää isommalle porukalle. Parsa ja uusiperuna onkin minulle niitä rakkaita aineksia joita tykkään laittaa.
Nonaem
15.6.2020 at 17:41Ihana resepti ja ihana pieni perhe olette
Ella
15.6.2020 at 17:52Ihana resepti! Varmasti kokeilen juhannusten grilliruokien kanssa:)
Heidi
15.6.2020 at 19:29Ootpa onnekas kun Eetu on noin mestari kokkaamaan :)
Lotta
17.6.2020 at 17:16Kiitos reseptistä! :)
Jane
15.6.2020 at 19:53Reseptiä on kokeiltava jo huomenna. Mukaan arvontaan!
Emmi
15.6.2020 at 20:16Tämä menee juhannuksen menuun! :)
Iida
15.6.2020 at 22:13Kuulostaa herkulliselta!
Viuhti
15.6.2020 at 22:25Kiitos reseptistä! Kokeilenkin sitä heti juhannuksena, tosin varmaan ihan perinteisellä vihreällä parsalla, jolloin salaatti saa vielä lisää kaunista väriä:)
Annn
15.6.2020 at 22:37Näyttää hyvältä! Mukana :)
Ellie
15.6.2020 at 22:38Kasvisten valmistaminen eri variaatioin kiinnostaa myös minua. Mukana arvonnassa!
Jessika
15.6.2020 at 23:21Huippu resepti,joskus kyllä testaan! Ihana perhe olette!
JohannaS
16.6.2020 at 06:07Mukana!
Henna
16.6.2020 at 09:26Osaisipa itsekin hyödyntää eri kasviksia noin monipuolisesti! Omasta jääkaapista löytyy juuri vain ne “peruskasvikset” Herkullisen näköinen salaatti, menee testiin
Laura L.
16.6.2020 at 11:07Kuulostaa hyvältä!
Jade
16.6.2020 at 12:56Ihanaa kesää!
Kata
16.6.2020 at 15:48Tämä menee kyllä testiin! :)
heli
16.6.2020 at 16:50Näyttää herkulliselta! Nam. mukana arvonnassa
Vilja
16.6.2020 at 16:59Kasvikset ovat niin ihania!
Ss
16.6.2020 at 17:05Marinoitu punasipuli, niin hyvää! Mukana arvonnassa :)
Dana
16.6.2020 at 17:09Täällä odotellaan, että omalta kasvimaalta pääsisi jo hakemaan vihannekset suoraan lautaselle. Salaatit alkavat olla jo syötävän kokoisia, mutta muita joutuu vielä hetken odottelemaan.
Sinianna
16.6.2020 at 17:20Ehdottomasti mukana Näyttää ja kuulostaa niin namilta tuo juhannussalaatti
Niinu
16.6.2020 at 17:33Lisää vaan kasvisreseptejä! toivoo toista kesää ilman lihaisia grilliruokia viettävä nautiskelija
Heli Heinonen
16.6.2020 at 17:40Nuo juustot on niin herkullisia että voisi syödä millaisen määrän tahansa.
Xeveliina
16.6.2020 at 18:03Houkutteleva resepti! :P Ja tulipa tässä samalla mieleen, että omalta juhannuksen kauppalistalta puuttui supersuosikkini retiisit!
Enna
16.6.2020 at 18:09Mukana arvonnassa ja herkullista kesää Monan perheelle!
Hanna
16.6.2020 at 18:16Mukana arvonnassa :)
Anuliini
17.6.2020 at 05:39Vihdoin löysin takaisin blogisi pariin. Oon seuraillut aiemmin, mutta unohtanut mukavan blogisi pitkäksi aikaa.
SIRKKU
17.6.2020 at 08:41Todella hyvältä ja maukkaalla näyttää!
Sandra
17.6.2020 at 10:08Apetinaa löytyy meiltä aina jääkaapista. Täytyykin testata tuota uutta makua :).
Hungry mf
17.6.2020 at 14:25Nyt tuli nälkä!
Elli
17.6.2020 at 19:30Apetina tuotteet ovat todella mieluisia täälläkin! Mukana arvonnassa.
Eeva
17.6.2020 at 19:37Näyttää tosi herkulliselta!
-A-
17.6.2020 at 19:50Meillä on aika samanlainen perunasalaatti joka on parasta just kesällä, perunan, kapriksien, kevätsipulin ja rucolan yhdistelmä on tosi ihana, sinne sopisi hyvin joukkoon tuo valkoinen parsa :)
Mira
17.6.2020 at 21:01Kuulostaa herkulliselta!
Kaisa
18.6.2020 at 09:26Näyttää hyvältä! Olisi kiva saada lisää teidän herkullisia reseptejä! :)
Jasmine
18.6.2020 at 23:51Mukana, wau miten inspiroivaa
Amy
19.6.2020 at 12:27Raikkaat salaatit ovat suosikkeja kesässä. Kiitos marinoitujen sipulien reseptistä. Tuttu vanha herkku mutta jäänyt ehkä itsellä vähän unholaan.
Mia
21.6.2020 at 01:05Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta!
Jenna
23.6.2020 at 00:00Jee:)
Laura
23.6.2020 at 11:28Mukana, namskis. Pitää kans kokeilla.. Salaatit maistuuukin näin kesähelteillä.
anna s.
24.6.2020 at 11:08Mukana arvonnassa :)